śnią się rzeczy w porządkach przeróżnych
nieznaczące i ściskające serce
budowane przeżyciami, malowane wyobraźnią,
niekoniecznie zawsze skończone.
rzeczy ważne o tobie (kimkolwiek jesteś)
(a jesteś?) tylko ciągle rosnącym drzewem
jeszcze odpornym na silne wiatry
czujesz siłę ale i koniec siły
nadchodzi nielogiczna szarość
niedookreślony cel nie ułatwia niczego
kłębisz się zmyślając fałszywe słowa
dobrze leżące w stojących tłumach
czekających na nic idiotów
między światami, między jawami, między snami
(czy istnieje?) nadzieja pozwala łapać oddechy
kim jest ten który nigdy nie pyta, nie pokazuje twarzy
jak mocno wpisane w genach są nasze wybory
jutro, wszystko jutro, wydarzy się jutro
mam czas, dużo czasu, śpij, śnij
jutro