wiersz dla nikogo

Lucky Person

śnią się rzeczy w porządkach przeróżnych

nieznaczące i ściskające serce

budowane przeżyciami, malowane wyobraźnią,

niekoniecznie zawsze skończone.

rzeczy ważne o tobie (kimkolwiek jesteś)

 

(a jesteś?) tylko ciągle rosnącym drzewem

jeszcze odpornym na silne wiatry

czujesz siłę ale i koniec siły

nadchodzi nielogiczna szarość

niedookreślony cel nie ułatwia niczego

kłębisz się zmyślając fałszywe słowa

dobrze leżące w stojących tłumach

czekających na nic idiotów

między światami, między jawami, między snami

 

(czy istnieje?) nadzieja pozwala łapać oddechy

kim jest ten który nigdy nie pyta, nie pokazuje twarzy

jak mocno wpisane w genach są nasze wybory

jutro, wszystko jutro, wydarzy się jutro

mam czas, dużo czasu, śpij, śnij

jutro

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 17 października 2018
anonim