o nas o nas nic a nic
o nas świadczą przedmioty
ich kruche brzegi łóżka
zbyt słabe krzesła zbyt sztywne
o nas ściany przesiąknięte na wylot
okna parapet i kwiat co rzadko kwitnie
rozmawiają za plecami uszy drzwi sęk
w tym że i tak wszystko idzie
czy my czy nie
nasza gra przemyca nadzieję
obiecaj mi księżyc