Masz tyle myśli

Irena Świerżyńska

Masz tyle

myśli i lotu

po co czekasz

jeszcze nie pora

jeszcze nie czas

 

na - nic

 

ucho zapomni - tamte staroci

oko już zbiera nowe

i serce puka i tuli

po tej i tamtej 

pełnej 

ostatniej niedzieli

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 18 października 2018
anonim