Literatura

ja mam pieniądz (wiersz)

Irena Świerżyńska

ja mam pieniądz 

ty - tylko dzieci

pusty kram miłością świeci

jak  nakarmi i ogrzeje

 

pan i król

moje złoto i mój dwór

ręka drży woła do nieba

szybko lot i już trzeba

 

łyk i dwa

chlupie łypa gdacze grdyka

radość gra

daleko trud i znoje

czyste ręce woń pokoju

 

on - nie widzi

on - nie czeka

 

białe biega  czarne trzyma

i szarpana rzeka

na kolana  kładzie pana

płyną graty i pan

podkuty

na cztery łapy

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 20 pazdziernika 2018, 10:32
Coś w sobie ma !
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska 20 pazdziernika 2018, 10:40
Dziękuję bardzo - pozdrawiam
przysłano: 19 pazdziernika 2018 (historia)

Inne teksty autora

Twoja głowa się nie liczy
Irena Świerżyńska
nastolatek...
Irena Świerżyńska
Och - te muchy...
Irena Świerżyńska
Kto ma jeszcze...
Irena Świerżyńska
przed i po...
Irena Świerżyńska
Szare smugi krążą w duszy...
Irena Świerżyńska
Z tajemnicą ziarno rośnie...
Irena Świerżyńska
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca