Bogowie

Konrad Koper

Wypłynął człowiek.

Na morzu rzucał nim rozzłoszczony Posejdon.

 

Lecz człowiek dopłynął cudem do małej wyspy,

gdzie ukazuje wdzięki Afrodyta.

 

Wszyscy słuchają bogiń przeznaczenia.

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 19 października 2018
anonim