Literatura

Dar Boży (wiersz)

abc

Więc jestem w psychozie endogennej

tak zapisano w diagnozie

mam ludzi w głowie

urojenia ksobne w telewizji mówią o mnie

i nie przestają

Jesteś osobna posyłamy do Ciebie

buziaki i uściski

tam za zamknięte drzwi poza obrębem

w miejsce dla uchyniętych

na ciele i umyśle schnących na wiór z tęsknoty

za polnymi kwiatkami czasem gdy Ksenia

była przeszczęśliwa

i myślała że może pofrunąć wraz z ptakami

w hafcie krzyżykowym

gdy wyszywała zakładki do książek

dla innych bo sama nie umiała czytać

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 pazdziernika 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca