Coś - tam

Irena Świerżyńska

Coś - tam

chlapnie  i jaja uciera 

sam

kogiel - mogiel

gotowy

pan wielki bogaty

siano i słomę widać

cicho - kosi i zbiera 

cudze

szeleści 

 

ty - zapłać 

wesele i taca

moje 

 

skąpiec  - Molier i szkoła

odnowić trzeba

 

rękawy do góry

łopata  - plus XL

własne pazury i radość

stu koni

 

  ...daj Boże

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 20 października 2018
anonim