Coś - tam
chlapnie i jaja uciera
sam
kogiel - mogiel
gotowy
pan wielki bogaty
siano i słomę widać
cicho - kosi i zbiera
cudze
szeleści
ty - zapłać
wesele i taca
moje
skąpiec - Molier i szkoła
odnowić trzeba
rękawy do góry
łopata - plus XL
własne pazury i radość
stu koni
...daj Boże