Zapłacisz
zapłać i Bóg dziękuje
jak:
kieszeń pusta
zamknięte usta
głowa przybita
gwoździe przykryte
kto - otworzy
przyłoży
wykrzywi usta
bólem doprawi
kur.. rzuci
i
...wa dosypie
pogdacze może
duch i godność zostawi na tacy
do teczki
swoje gęste i brudne grymasy
pomoże
tam
czy - sobie