Zapłać i Bóg dziękuje

Irena Świerżyńska

Zapłacisz

zapłać i Bóg dziękuje

 

jak:

 

kieszeń pusta

zamknięte usta

głowa przybita 

gwoździe przykryte

 

kto -  otworzy

 

przyłoży

wykrzywi usta

bólem doprawi

kur.. rzuci 

  i 

...wa dosypie

 

pogdacze może 

duch i godność zostawi na tacy

do teczki

swoje gęste i brudne grymasy

 

pomoże 

tam 

czy - sobie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 21 października 2018
anonim