Poezja i niebo lotem niesie
urodą słowa złoci
czy - modlitewnik wielki
stary i cierpki kamień
przesypie
chwała lub bat
nigdy - nie ścina
choć i o głowę zahaczy
przemyje
bywał i kot i jego dola
świat porwał i dobrze
gali się schował
może i mysz złapie
odgryzie rogi i zagra basem
pomoże szczurek
błyśnie polotem
już
oset kurzy
dużo kropli
gęsto
kałuża
i
tu
kapie
tam - kopie
blisko i wszędzie
zapora i wara
i pier....
w ...dole
usta otwiera
śpiewa
i
zagra
dość