My…

Konrad Koper

 Jestem na zimnej planecie,

krążącej wokół dwóch czarnych karłów.

 

Ty jesteś na gorącej planecie,

obracającej się wokół czerwonego olbrzyma.

 

Dzielą nas wieki świetlne

a widok naszych gwiazd przysłania chmura pyłu.

 

Lecz wyruszymy ku sobie.

Niech cudownym napędem będzie miłość.

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 21 października 2018
anonim