Tam i tam
i tu - obraz złoty
puch róże ścieli
płatki i dywan
grają kolory
na tamtym progu
podłoga w bieli
pięknie
święto niedziela
tylko - komu
buty i ból
okruchyi sól
w oku i uchu
i
pieprz
i - S
i - aj
gdzie
do siebie
do domu
a - może
pod most