odchodzi
odjeżdża - nie pyta
choć widzi i słyszy
bez zgrzytu
spokój i sen zimowy
długi
czeka słowo i gest
na próżno
cicho
tylko serce kołacze i nuci
nie śpiewa
od zawsze szuka
gdzie
dobry smak i zdrowe życzenia
z głebią
to - też sztuka
otwarte
zapraszam