szczerze mówiąc

Lucky Person

powiedzieć sobie spierdalaj

to nic nie powiedzieć

powiedzieć sobie mogę wszystko

to kłamać

może więc, będzie lepiej

ale co to znaczy

takie niedookreślone, krótkie zdanie

to siedzę 

myśli zbieram

nogi mi całym dniem śmierdzą

jestem człowieczkiem więc śmierdzę

pozwalam sobie na parę ułomności

doceniam klika popełnionych błędów

choć nie nauczyłem się na nich nic więcej

niż poznania twarzy wstydu

i ciągłej świadomości że popełnię je znowu

cicho jakoś

zapaliłbym fajkę

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 24 października 2018
anonim