Okno na świat …

Konrad Koper

zostawiam odkryte,

albo  częściowo lub całkowicie je zasłaniam.

 

Nieraz zasłoną jest kolorowa firana,

falująca na wietrze.

Może nas nabierać, gdy jest dość przezroczysta.

 

Często gdy siadam przed oknem,

dumam i głęboko oddycham.

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 25 października 2018
anonim
  • Mithril
    ...ślinojęzykowe dyrdymały - nieustające, grafomańskie stanie w miejscu

    · Zgłoś · 6 lat