taka mała

Irena Świerżyńska

dzisiaj

jesteś taka mała

mądra szkolna główko

 

chociaż

trochę myśli masz

rozjaśnioną ważną twarz

 

ale głębiej 

już -  drobiny

odleciały w dal ptaszyny 

zostawiły 

te okruchy

 

niech to zjedzą 

tamte

muchy

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 26 października 2018
anonim