leciutka miłość
mały okruszek
cichutki dotyk
palca opuszek
maleńka miłość
cieplutki wietrzyk
najmniejszym palcem
w najmniejszy pieprzyk
ostrożna miłość
szeptana, skryta
w ciemności tylko
może dotykać
uśpiona miłość
trawa skoszona
wtuleni w siebie
miłość, on, ona...