Literatura

Niepotrzebne rozmowy (wiersz)

Patryk Robacha

 

czemu ty ciągle

pytasz „czemu”?

czemu ty po prostu  

nie wiesz 

czemu? 

 

czemu? 

jak jadę autem 

to zazwyczaj ponad dwieście 

to zazwyczaj bez pasów 

czerwone czasami nie jest

znowu tak bardzo

czerwone 

 

czemu? 

tego wszystkiego się nie wstydzę

tego alkoholu

tego, że czasem coś wezmę

tego, że coś wtedy zobaczę

zrozumiem może nawet 

tego, że ta czy tamta 

tego, że gardzę człowiekiem

że wspomnę znienacka, 

że może się powieszę 

 

czemu?

żądasz słów, rozmów, opowiadań

 

a przecież ja już

odpowiedziałem 

może nie dosłyszałaś

bo chyba nie użyłem słów

ciemno było i zimno


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 28 pazdziernika 2018, 17:51
Pleć pleciugo …
Konrad Koper 28 pazdziernika 2018, 19:00
Przepraszam – ważny problem. Lecz nie warty wiersza. Zmieniam ocenę na niczego sobie !!
Patryk Robacha
Patryk Robacha 28 pazdziernika 2018, 19:16
Konrad, wszystko z Tobą okej, kolego? Wiersz jak wiersz - porusza jakiś tam temat. Wg Ciebie niewart, wg mnie wart. Nie ma za co przepraszać! Miłej niedzieli
przysłano: 27 pazdziernika 2018 (historia)

Inne teksty autora

Ważne
Patryk Robacha
Łapy precz od poetów
Patryk Robacha
erotema wzajemności
Patryk Robacha
dzisiaj prawie jutro
Patryk Robacha
(...)
Patryk Robacha
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca