kwiat

Yaro

rozkwitasz barwami 
języki płomieni z ogniska 

rosa na liściach

w uścisku

 

kusisz spojrzeniem 

 wiele uroków 

 

w ogrodzie jak paw

samotny nietrwały


chwilowe piękno przeminie 
 dzień wtopiony w noc

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 28 października 2018
anonim