Literatura

o poecie wiersz (wiersz)

Yaro

poeta pisze wiersz który kołysze 
układa dni do snu by znów 
wyrywać z butów końskie kopyta 

 

najlepsze wiersze pisze jesienny wiatr 
wtedy gdy depresja szarych dni stuka w drzwi

 

poeta kreśli wiersz uszlachetniał go

 odzierał z niepotrzebnych słów
 warstwa po warstwie 
szlifował w sobie diament 
dla ludzi nie dla siebie go śle

 

zły dzień budzi poetę
 zagląda w okna i tak zasłonięte
 
cisza dla poety to czego chce 
napawa go szczęściem spokój 

trzeźwy winien być wiersz 
nie jak na trzeci dzień na talerzu śledź

 

wiersz liryczny jeden jak innych tysiąc 
nie jak liście jesienią kolorowe

 


 aż z czasem bledną 
gniją nawarstwiając ląd 


okrywając pajęczyną papier jak babie lato krzak 
zimno jest
 jest i wiersz ku pokrzepieniu serc 

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 30 pazdziernika 2018, 10:30
Wielowątkowy…
przysłano: 29 pazdziernika 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca