Literatura

Kim Jestem (wiersz)

Gosienia

Człowiek?
Istota?
Być może cząstka ziemskiego istnienia.
Być może...człowiek
zamknięty w wszechświata komorze
wśród innych stworzeń.
Istnieje statecznie
na ziemskiej planecie.
I niby ma przestrzeń
lecz wyjść z niej nie może...
w niewidzialnej klatce uwięzione.
Podobno posiada duszę-całego wszechświata-w sobie
lecz nie potrafi jej dostrzec.
Myśli i czuje...
Odnaleźć siebie w sobie próbuje.
Istnieje złudzeniem,że żyje,
a jest tu tylko na próbę,na krótką chwilę...

Zbyt słaby traci ten przywilej.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 31 pazdziernika 2018 (historia)

Inne teksty autora

Discowering
Gosienia
Miłość
Gosienia
Lekcja
Gosienia
Pustka
Gosienia
Byłeś
Gosienia
Ciemność
Gosienia

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca