Ciemność

Gosienia

Ciemności nie ma we wszechświecie.
Nie wszyscy pewnie o tym wiecie?
Jedynie jasność jest bardzo skromna,
gdy słońce przed księżycem się chowa.

Ciemność ma swoje własne światła
od słońca niezależne ciemności.
Jest Ona najciemniejszym
promieniem jasności.

Gosienia
Gosienia
Wiersz · 31 października 2018
anonim
  • Mithril
    ...ciemność po prostu jest, a światło potrzebuje paliwa

    · Zgłoś · 6 lat