Literatura

Byłeś (wiersz)

Gosienia

Byłeś kiedyś tylko złudzeniem,
sennym dziecinnym marzeniem.
Byłeś wyśnionym księciem na białym koniu...
nierealnym.
Istniałeś w sennych marzeniach,
nie na jawie.

Lat wiele żyłam takim marzeniem,
że z pewnością  książę tak naprawdę nie istnieje.

Jak wielkie było me zdziwienie
gdy pojawiłeś się,
stanąłeś na mej drodze.
Tak idealny jak ze snów i marzeń moich.
Rozumieliśmy się bez słów.
Twe spojrzenie,dotyk i smak ust.

Zatrzymał się wtedy dla nas świat.
Nie istniał wszechświat ani czas
tylko Ty i Ja.
Szczęście było w nas i strach...

Tak wyjątkowy czas jednak krótko trwa.
I znów istniejesz tylko w moich snach.

Tamtego rozstania dnia
umarła chwila szczęścia,
umarła nadzieja,
umarły marzenia,
czas,
Twych oczu blask zgasł....
...umarłam za życia Ja... 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 31 pazdziernika 2018 (historia)

Inne teksty autora

Discowering
Gosienia
Miłość
Gosienia
Lekcja
Gosienia
Pustka
Gosienia
Ciemność
Gosienia
Kim Jestem
Gosienia

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca