Literatura

Pustka (wiersz)

Gosienia

Czasem dałabym wszystko by móc cofnąć czas.
Bym mogła choć na chwilę
znów patrzeć w oczu Twych blask.
Chciałabym czasem móc cofnąć czas
by w chwili dotyku Twych ust
wstrzymać wskazówek zegara ruch.
Dałabym czasem wszystko co zechciałby świat
by pozbyć się w sobie pustki,
która została we mnie po nas.
Częściej jednak podważam to pragnienie,
to mego serca zdanie.
Bo bez tej pustki we mnie
nie byłbyś cudownym wspomnieniem.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 31 pazdziernika 2018, 16:40
"oczu Twych blask"
"Twych ust"
"wstrzymać wskazówek zegara ruch"
"mego serca"

...koszmarne - a tekst z rodzaju pamiętnikowców
przysłano: 31 pazdziernika 2018 (historia)

Inne teksty autora

Discowering
Gosienia
Miłość
Gosienia
Lekcja
Gosienia
Byłeś
Gosienia
Ciemność
Gosienia
Kim Jestem
Gosienia

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca