Literatura

Lekcja (wiersz)

Gosienia

Nauczyłam się od Ciebie tak wiele.
Nauczyłam się od Ciebie jak z dna się podnieść
i iść przed siebie.
Jak mimo wszelakich rozterek chodzić po niebie
stąpając stopami po ziemi.
Tak wiele mi pokazałeś nie mając tego w zamiarze.
Nauczyłam się od Ciebie jak zajrzeć w głąb siebie.
Jak z wielkich cierpień wydobyć radości iskierkę.
Lecz przede wszystkim nauczyłeś mnie w bólu wytrwałości
jak walczyć z nim w samotności.
Nauczyłeś mnie jak w smutku znaleźć iskierki sensu.


fatalny+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 31 pazdziernika 2018, 21:14
"stąpając stopami po ziemi."...................ważna precyzja, bo stąpać można również uszami
przysłano: 31 pazdziernika 2018 (historia)

Inne teksty autora

Discowering
Gosienia
Miłość
Gosienia
Pustka
Gosienia
Byłeś
Gosienia
Ciemność
Gosienia
Kim Jestem
Gosienia

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca