Literatura

Miłość (wiersz)

Gosienia

Miłości znaczeń jest tyle Ile istnień na ziemi żyje.
Każdy miłość na swój sposób wytłumaczy.
Tak wiele potrafi mieć znaczeń.
Nie słowa są jednak jej potęgą lecz czyny wobec obiektu kochanego.
Na wielu ustach kocham cie to kłamstwa rozpusta.
Bo któż dziś zagląda głęboko w siebie?
Kto w serce swe patrzy?
Kto gotów się przyznać, że czuje miłości wibracje?
Kto powie tak z ręką na sercu, że gotów jest dla niej poświęcić wszystko?!
Kto przyzna przed samym sobą, że szedł miłości drogą?!


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 1 listopada 2018, 12:20
Wartościowy, ale to zaczątki poezji…
przysłano: 1 listopada 2018 (historia)

Inne teksty autora

Discowering
Gosienia
Lekcja
Gosienia
Pustka
Gosienia
Byłeś
Gosienia
Ciemność
Gosienia
Kim Jestem
Gosienia

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca