Cela

Konrad Koper

Jestem sam w celi,

w której brakuje okien.

 

Na ścianach zamiast obrazów, plakatów…

wiszą lustra.

( Przeglądam się w nich.)

 

Chociaż miewam chwile uniesień,

nudzę się.

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 1 listopada 2018
anonim