Literatura

bajka (wiersz)

Yaro

pokochaj moje wiersze
tak jak kocha się sercem

przybiegnij po zroszonej łące
zrywaj z brzegów rzeki kaczeńce
pachnące jak żółte spojrzenia słońca

spadające na zachodzie


podpowiedz  czy nasze dłonie spotkają się

gdy księżyc zamoczy głowę w jeziorze 

 

bajkę  opowiem o żółwiu

z żółwim sercem

pocałunkiem  rozpieszczę
rozepnę guzik po guziku 
zbadam bicie twego serca


tylko pokochaj  wiersze
tak jak kocha się sercem

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 1 listopada 2018, 21:17
Chaos, ciekawe fragmenty…
przysłano: 1 listopada 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca