Wiem

Irena Świerżyńska

Wiem 

znam te loty i tory 

pędzą

często

pękają zawory  przestrzeni i czasu

kamień się sypie

dół wypełniony po brzegi 

przyprawi smak

ambarasu

 

to tylko - ty

 

odbijam 

szukam serca bliskiego

ufam -  na pół

i nie wiem dlaczego  pod skórą

piłuje 

 już - tylko szczur 

 

świdruje i kopie

oczkami łypie

pokaże ostre

prawdziwe  

  i 

szczypie

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 6 listopada 2018
anonim
  • Konrad Koper
    Ojej…

    · Zgłoś · 6 lat
  • Arian
    fatalny M. zgloś napastliwy stalking na policję
    W polskim kodeksie karnym stalking (zdefiniowany jako uporczywe nękanie powodujące uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotne naruszenie prywatności[3])

    · Zgłoś · 6 lat