Świat to duże miejsce.
Niebo to duża przestrzeń.
Kosmos
otaczający pas planet ziemię.
Przestrzenny dźwięk kolorów
w próżni mroku.
Ład tysiąca gwiazd wśród obłoków.
Słońce,księżyc
ziemia cały czas się kręci.
Wszechświat i sekret w nim ukryty.
Miliard tysięcy mil od ziemi oddalony
w próżni uwięziony
od ziemskiego chaosu odosobniony
by ład swój chronić.
Tajemniczy...jak sekret ludzkiej duszy
zamkniętej przed świadomością.
Czy zderzą się te dwa światy
i z błędu świadomość ludzką wyprowadzą?
Wszechświat oczami patrząc to nie ten za gwiazdami....
Wszechświat oczy zobaczą w swej duszy.
Wszechświat to My....
Wszechświat jest w nas samych...