cicho ciszej naj...

Agata

co z ogrodem zamkniętym niemymi ustami

co z długą grzywą brzozy? 

 

myślisz że czegoś brakuje?

że plac zabaw za wcześnie otwarto

 

tu wstaje świat krzywej jabłoni

głodne wilki jej dłoni omijają pleśń 

rak siedzi przy nodze czeka na słabsze dni

ktoś śpi w cieniu ktoś zapomina spać

 

w poduszkowie liście

listopad garb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agata
Agata
Wiersz · 7 listopada 2018
anonim