Dzień dobry

Irena Świerżyńska

Dzień dobry - witam

proszę i pytam  -  czy może być 

tak  

 

jak wiem

jak myślę 

jak gram i chcę

przytulam  zapraszam 

 

i  dużo

 

mogę chcieć i mieć

pragnąć i wszystko zebrać

do kupy

 

  tylko

dziś - już nie powiem

że - ja to ty

 

 nie mieści się w mojej i drugiej

bratniej głowie

tamto

te myśli 

te same słowa 

tylko -  nie takie sny

i nie -  to 

posłowie

 

może i czekam 

 na - to morze 

    przepraszam 

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 11 listopada 2018
anonim
  • Mithril
    ...grafomania

    · Zgłoś · 6 lat
  • Irena   Świerżyńska
    Szkoda - wiem, ale jest jeszcze inny świat - na szczęście

    · Zgłoś · 6 lat
  • Konrad Koper
    Tylko częściowo się zgadzam…

    · Zgłoś · 6 lat
  • Irena   Świerżyńska
    Dziękuję - może widzę inny świat ale dobrze, że jest też dobry duch

    · Zgłoś · 6 lat
  • Arian
    Takie patologiczne osobniki Ir-M odbierają ludziom prawo do wlasnej wizji w poczuciu chorej misji. Tacy samozwańcy, nosiciele wzorca z Sevres.Jednostki takie powinno się wyizolować jako nieprzydatne społecznie.

    · Zgłoś · 6 lat