~ GDYŚ SERCEM WOLNY

Krzysztof Maria Szarszewski

 

   ~ GDYŚ SERCEM WOLNY
 
Nie weźmiesz ze świata nic
ni gwiazdy wskazującej drogę 
ni ziarnka piasku cienia 
do bezimiennych krain
ciszy siedmiomilowej
tuż tuż za rogiem
 
Choćbyś przeżył katastrofy
rozczytał wszystkie psalmy
nieszczęśliwych na cześć 
padł nie raz na twarz
gdyś sercem wolny
wszystko masz
 
⊰Ҝற$⊱ ………………………………… Kołobrzeg ~ 11 października '18                                                                                                           

 

 

Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 12 listopada 2018
anonim