przedpokój jest zbyt długi

Tomasz Smogór

 

jego odnogi zdążyły mnie naznaczyć
przekleństwa niosą się
jak formuły magiczne

 

chcę wywieść mieszkanie
poza cudzysłów nim trafię
do obcej kuchni

 

łazienka to wyrwa w czasie
pod moją nieobecność
pokój dziecinny chciał się utuczyć

Tomasz Smogór
Tomasz Smogór
Wiersz · 13 listopada 2018
anonim