Miłość duchem wiary wznosi
spokój i nadzieja
gorycz płucze
lustro krzywe zbite
krwawe tropy znaczy
żywe tarcze
dywan bólu i słup soli w oku
sterty ciał płynących falą
obraz ran odkryty
szok
jak - żyć
setki dziur i łuska zgrzyta
mroczne dno zaprosi
jęk i trwoga i czart kusi
gra
już świat odlotu
jetz ist aber Schluss
i
cisza
czerń i raj
poety