Pomóż mi - pokaż

Irena Świerżyńska

 Pomóż mi - pokaż

 szukam miłości prawdziwej

 prostej 

 zwyczajnej  bez supłów i krzywych

 

 tu i tam puka

 i może nawet czeka 

 

 żar - ptak 

 tak mówił i uczył człowieka

 to tylko -  baśń

 

 czy -  to potwierdzi  kotlina

 wiry kręcone zatrzyma 

 wzloty i burze

 wyścieli  duchem  gniazda  bliskiego

 

ile wiary

ile nadziei

dało ci tamto spotkanie

zebrałeś wszystko do jednej  czary

żaru i światła dodałeś 

i tu - sedno całe

 

 to  -  ten świat i tak się ścieli 

 bliskość z  oddaniem

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 14 listopada 2018
anonim
  • Konrad Koper
    Do pamiętniczka…

    · Zgłoś · 6 lat
  • Mithril
    ...cukierkowizmy obrazem gniota = "oczywiste, oczywistości", jak podaje "klasyk"

    · Zgłoś · 6 lat
  • Arian
    uporczywe,napastliwe komentarze można traktować jako stalking ścigany z kk na wniosek pokrzywdzonego
    to sposób na pozbycie się patologii

    · Zgłoś · 6 lat
  • Irena   Świerżyńska
    Dziękuję - tylko po co - nie zmienię przecież świata

    · Zgłoś · 6 lat
  • Arian
    Zmieniasz świat krok po kroku przez bunt.
    Kropla drązy skały.

    · Zgłoś · 6 lat