Literatura

dla Kasi (wiersz)

Yaro

budzi dzień świtaniem
odkrywam wszystko

co skrywałem

 

kawa zaparzona

pachnie
zapalam papierosa dym wypełnia pokój
rozmowa słowa

twoje oczy patrzą łaskawie

widzę w nich 
kawał życia ale razem 
jesteś przy mnie

chowam myśli pod swetrem


mamy kilka marzeń jedno życie 
drugie życie po śmierci ale razem

 

spacer lasem

nad strumieniem barwnym 
rozśpiewane ptaki ryby nieśmiałe 
jak my za młodych lat

czas rozpuszcza nas

na wietrze włosy
z marzeń zbudowane szczęście 
w miłości odejdę zieloną doliną za twoją dłonią

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 16 listopada 2018, 21:52
Obrazowy, wykazałeś wrażliwość…
przysłano: 16 listopada 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca