dlaczego tak pusto,
nieśmiesznie i długo
skoro niedziela i obiad na stole
co zapamięta starzec
ubrany w dziecko
o talerz łyżek stukanie
czy wieczność namalowaną
miłością
ojciec i matka - dom powie
stanie się uformowaną kukłą
to my jemy z ręki świata
tylko tyle umiemy