obiad

Lucky Person

dlaczego tak pusto, 

nieśmiesznie i długo 

skoro niedziela i obiad na stole

 

 

co zapamięta starzec

ubrany w dziecko

o talerz łyżek stukanie

czy wieczność namalowaną

miłością

 

ojciec i matka - dom powie

stanie się uformowaną kukłą

 

to my jemy z ręki świata

tylko tyle umiemy

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 18 listopada 2018
anonim