współczesna poezja

Patryk Robacha

 

Nie leśmiałbym na nowo 

rozbolesławiać pejzaż sioła.

Nie będę rewoleopoldować 

dżdżysto-jesiennych zestaffień. 

Nie zezwitkiewiczowałem poetycko! 

Nie zszewciłem się do cna! 

Bulwa wasza w szadź zapatulona! 

 

Po łódzko-bałucku tu wiem: 

Poezję na świat dookolny zesteduję,

zwojaczkuję na amen, 

zaosieckuję na atomy,

rozkoftuję smakiem.

 

Będzie należeć do mnie! 

 

 

 

Patryk Robacha
Patryk Robacha
Wiersz · 20 listopada 2018