która droga

Lucky Person

ile cię kochać 

gdzie nie zabierać

czego nie mówić

o co nie prosić

 

ile cię dopieszczać

niezakrytym słowem

niespełnienia biciem

niepoczęstowaniem sobą

 

ile ci dziękować

za oddane noce

zapach poduszek

smak palców widok pleców

 

ile cię dostawiać

do mojego źródła

przeczytanych książek

wyrzuconych rzeczy

 

tak żeby mnie jeszcze

za wielkim zakrętem

zawołał i zawrócił

twój anioł

 

 

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 20 listopada 2018
anonim