Dla ciebie odczarowałem czas

Patryk Robacha

 

Posłuchaj, 

co dziś mam

do powiedzenia, 

do narysowania.

 

Ty nie żałuj,

ty nie płacz,

ty uspokój się w ogóle!

 

Przecież wziąłem już

do ręki cyrkiel.

 

Patrz! 

Okrąg cyrklem toczę,

kredką punkty znaczę,

do których

wracać możemy 

kiedy zechcemy.

 

 

 

 

 

Patryk Robacha
Patryk Robacha
Wiersz · 22 listopada 2018
anonim