Teoria chwil pięknych

Marek Kielgrzymski

stoisz przy mnie niczym statek

a ja trzęsącymi się rękoma szukam kontaktu

i mierzę własne ciśnienie krwi

jesteś na rozległym oceanie w środku nocy

a ja nawołuję machając rękoma

  czy widzisz spadającą gwiazdę ?

  czy słyszysz moje życzenie

                      niewypowiedziane w ciemności ?

och ! - to nic ważnego - jutro będzie zwykły dzień

pójdziemy do zwyczajnej szkoły

na zwyczajne lekcje

ale kiedyś nastąpi Coś niezwykłego

to tak jakby okręt otrzymał  skrzydła

i ze środka rozległego oceanu

mierząc własne ciśnienie krwi

uleciał w   przestworza!

tak właśnie przekonać się możemy że istnieją chwile piękne

 

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 23 listopada 2018
anonim