przeczucie

Marek Kielgrzymski

jeszcze trudno zasnąć

jeszcze ten niepokój

pod żebrem księżyca obłamany piechur

może wierzgać chyżo może łój wytoczyć

Klepiska

 

niewładnie się porusza mewy w głowie – skrzeczy!

wiarołomnie się gzi

w mroku ma wahadło

A jednak!

 

Nie tymi słowami Nie tymi dłońmi

Przeczucie ma tylko

Napisało

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 23 listopada 2018
anonim