białe fabryki małych kluczy
którymi otworzyć możesz serca
japońskich wokalistek
zapomnieć o polach ciszy
nie będziesz już samotny
wobec ogromu dźwięku
tych ogrójców decybeli
dzięki białym fabrykom małych kluczy
to wszystko – proszę zrozum -
jesteś niezbędnym procesem Ziemi
toczysz się na powierzchni zdarzeń
i wewnątrz każdej kropli
będziesz żył zawsze w słowach piosenek
japońskich wokalistek
które kochają
zapomnieć o polach ciszy