troit

Marek Kielgrzymski

białe fabryki małych kluczy

którymi otworzyć możesz serca

japońskich wokalistek

zapomnieć o polach ciszy

 

nie będziesz już samotny

wobec ogromu dźwięku

tych ogrójców decybeli

dzięki białym fabrykom małych kluczy

 

to wszystko – proszę zrozum -

jesteś niezbędnym procesem Ziemi

toczysz się na powierzchni zdarzeń

i wewnątrz każdej kropli

 

będziesz żył zawsze w słowach piosenek

japońskich wokalistek

które kochają

zapomnieć o polach ciszy

 

Oceń ten tekst
Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 23 listopada 2018
anonim