Z dala od świata który znam

Marek Kielgrzymski

leżę na plecach na środku słonego jeziora

z dala od świata który znam

z dala od ludzkich termitów

i ich plastikowych telefonów o doskonałym zasięgu

szum pierzchających fal elementarnie dotyka słów

które przepływają przez głowę jak prąd

 

to jedyny moment jaki mogę zapamiętać

to osobna chwila jaką zachowam na zawsze

 

teraz jestem zanurzona w sobie

na powierzchni drgającej wody

na środku słonego jeziora

z dala od świata który znałam

 

Marek Kielgrzymski
Marek Kielgrzymski
Wiersz · 23 listopada 2018
anonim