nie jestem

Tomek Katner

nie jestem głosem sumienia

lecz umiem wejść w twe sumienie

poznałem twoje pragnienia

i każde najcichsze westchnienie

 

nie jestem lekarzem duszy

lecz mogę leczyć jej bóle

wiem czym krzyk głodu zagłuszyć

bo umiem mówić najczulej

 

nie jestem nocnym kochankiem

lecz umiem kochać bez granic

więc obchodź się ze mną jak z jajkiem

bo bardzo łatwo mnie zranić

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Tomek Katner
Tomek Katner
Wiersz · 23 listopada 2018
anonim
  • Mithril
    ...patatajkowy pamiętnikowiec

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    a...
    ...czuję tak samo, chociaż nie potrafię tak ładnie ująć tego słowami. Niestety, dobrze wiem jak bardzo może boleć zranione serce...

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    a...
    ...czuję tak samo, choć nie potrafię tak ładnie tego ujęć słowami.

    · Zgłoś · 5 lat temu
  • Konrad Koper
    Zwyczajne i niezwyczajne… Ładne rymy !!

    · Zgłoś · 5 lat temu